istock_000006523390small

Dricksvattenrening

Testvinnande reningsteknik med microspiralfilter.

Efter alla larmrapporter om dricksvattnet är det många som inte vågar lita på sitt kranvatten. Läs mer på vår informationssida här. 

Genom att enkelt och snabbt installera någon av de effektiva vattenrenare som beskrivs här nedan så kan du känna dig helt säker på att du och din familj varje dag kan dricka ett hälsosamt och gott vatten för bara några ören per liter! (Priser visas inkl moms).

!

G1 - för kökskranen (Normalt vatten) Nu med effektivast patron - 0,05µm

Kopplas snabbt och enkelt på kökskranen och när man vill ha kristallklart, hälsosamt vatten så vrider man om en liten kran. Kan placeras fritt på passande ställe på diskbänken. Enkel att flytta.

Kan rena upp till 25.000 liter innan filterpatronen lätt byts. Rekommenderas dock att man byter ung. en gång om året för maximal rening.

Standarpatron när nu den mest effektiva - med porer 0,05µm

Några av fördelarna med detta testvinnande vattenreningsmaterial är exempelvis:

- Det är en oerhört effektiv metod att ta bort skadliga föroreningar i vattnet

.- Inga ämnen som fastnat släpps ut i vattnet igen, inte ens vid tryckstötar i rörsystemet.

 - Filtermaterialet släpper inte ifrån sig några ämnen, vilket annars är fallet hos andra tekniker som ex. kolfilter och keramiska filter.

 - Det är en effektiv barriär mot bakterier, virus och parasiter. Noggrant testat hos Pasteur Research Institute.

- Vattnet behåller sina naturliga egenskaper och mineraler lämnas kvar trots att filtermaterialet till stor del lyckas rena vattnet från mycket små partiklar som exempelvis uran, cesium och läkemedelsrester såsom hormoner.

- Filtermaterialet är självindikerande (flödet minskar tydligt) och man behöver inte bekymra sig om när patronen måste bytas.

- Kostnadseffektiv metod. Flera hundra gånger billigare än flaskvatten!

 

För utökad teknisk inormation, läs under Teknisk info.

 

G1 - hårt vatten

Samma som ovan men för hårt vatten (10- 20 °dH)

Har man just uran i vattnet så ska man ha denna patron oavsett om man har hårt vatten eller inte. Då få man absolut mest effektiv rening. Vid extremt höga nivåer av uran som i Uppsala, Köping, Enköping och några andra platser i Sverige och i Finland bör man också tänka på att begränsa vattenflödet genom filtret till ung. hälften.

G1 - Rostfri normalt vatten OBS! SLUTSÅLD för tillfället

Samma som G1 ovan men i rostfri, elegant look

G1 - Rostfri hårt vatten

Som ovan fast för hårt vatten.

G2 - normalt vatten

G 2 är en vattenrenare med samma funktion och exakt samma filterpatroner som G 1 men för fast installation under diskbänken exempelvis.  (Se info under "G1"). En egen kran (medföljer) installeras på diskbänken och man kan även dra en extra ledning till s.k. side by side-kylskåp med vattendispenser, för att få en ordentlig rening av vattnet där också. Vill man ha en mer exklusiv kran så kan man ange vilken i beställningen. Se sortimentet här nedan. (Dvs på sidan 3 i denna kategori)

Allt som behövs för installationen följer med, inkl slangar, avstängningskran och till och med en håltagare för diskbänken. Man får ordna så man har en ½"-anslutning (hane) från kallvattenledningen. (ex. en diskmaskinsanslutning etc)

G2 - hårt vatten

Samma som ovan men för hårt vatten (10 - 20 °dH)

G3- normalt vatten

Samma mikrospiralfilter som ovan men med ytterligare ett filterhus med en stor kolpatron. Samma som för G2 för övrigt men en mer exklusiv kran. (kran 3 ingår - går bra att byta till kran 2 om man föredrar den. Ange detta i meddelanderutan vid beställningen)

G3 - hårt vatten

Samma som ovan men för hårt vatten (10 - 20 °dH)

G3 med UV-behandlingsenhet

Samma som G3 ovan men med en UV-enhet som ger en dubbel säkerhet mot virus, bakterier, parasiter etc. För kliniker etc eller när man har en brunn som man misstänker har E.coli-bakterier eller annan kontamination av mikroorganismer.

Konfigurationen av filter är normalt microspiralfilter i filterhus 1 och en kolpatron i filterhus 2 (NSF-cert). Detta kan anpassas efter vilket problem man vill åtgärda, förutom mikroorganismerna. Har man exempelvis problem med arsenik, järn eller kalk sätter man ett filter anpassat för detta i filterhus 1 och ett microspiralfilter i filterhus 2. Har man problem med den obehagliga tungmetallen uran, sätter man microspiralfilter i båda filterhusen. Kontakta oss gärna för mer info.

Kompakt enhet för fritidshus

BigBlue-kassett -  för fritidshus/mindre hushåll och kan då monteras vid inkommade vatten. 

Kommer färdigt med tre filterpatroner. Huvudpatronen är microspiral 3-patronen som består av en stor microspiralpatron med en kärna av aktivt kol. Porstorlek 1-2 µm. Den klarar ca 60.000 liter vatten och renar 40-50 liter i minuten. Monterat i det ena filterhuset BB20. Mått 600/185 mm.

Den första patronen är ett partikelfilter och sen kan man välja mellan arsenik- järn - eller kalkfilter.

Levereras med hållare, filternyckel, avstängningskran och två dricksvattengodkända slangar med 1" kopplingar. Kontakta oss för mer info.