Vatten för Överlevnad, Camping, Vandring

Här presenteras produkter baserade bla på UF-filtrering (ultrafiltrering) som är en nyare teknik där man använder "hollow fiber" som har en storlek på 0,2 µm. Dessa lämpar sig väl för rening av vatten i naturen vid camping eller vandring, eftersom produkterna väger lite, är kompakta och klarar ändå att rena upptill 1500 liter. Vattnet kan tas från en bäck, sjö eller vattenpöl och det renas effektivt från bakterier, parasiter etc. Produkterna kan förvaras i minst 5 år innan de används.

!

Life straw - med UF-filter

Denna produkt används för att suga upp vatten från en sjö, bäck etc, eller så kan man använda den när man inte litar på vattnet man ska dricka när man reser i länder med skiftande och tveksam vattenkvalité. Längd ung. 22 cm. Kan förvaras i ca 5 år. Renar upp till 1500 liter.

Den är utrustad med en praktisk gänga för vanliga PET-flaskor, vilket gör att man kan trycka igenom vattnet ist.f. att suga. Dessutom medföljer ett set med en vattenbehållare som man kan trycka vattnet med (ist.f. flaska) ett förlängningsrör, en doseringspruta.

Life straw-flaska 650ml

Praktisk, snygg sportflaska för camping, vandring etc som rymmer 650ml och är utrustad med ett life straw (samma som ovan men inbyggd i flaskan). Hållbart material och BPA-fri.

UV-flaska för camping, vandring, resor

En riktig överlevnadsprodukt med flera funktioner. Ser ut som en sport/cykelflaska (750ml) men i locket finns en UV-behandlingsfunktion som oskadliggör virus, parasiter, amöbor, bakterier etc. man trycker på en knapp för att sätta igång en UV-behandling av vattnet som håller på i 90 sekunder. Därefter är vattnet säkert att dricka. I kombination med ovanstående Life straw så är detta en oslagbar mobil reningsenhet.

I locket finns det också ett vanligt LED-ljus som fungerar som ficklampa. Dessutom en SOS-funktion. Även en USB-port för att ladda upp telefon etc. Kraftigt uppladdningsbart batteri inbyggt i locket. OBS! Bör inte användas av barn. Tittar man för länge på UV-ljuset så kan det skada ögonen!